Assalamualaikum.


Salam Ramadhan Minggu yg ke-3 ye korg,
Syukur, ke hadrat Illahi kerna dgn limpah izinnya kita semua dpt berpuasa ke hari yg ke-20 dan bersolat terawih untk mlm yg ke-21.  Alhamdulillah, kerna kita masih mampu utk berpuasa, sedangkan msih ad insan yg lemah dan kurang mampu utk berpuasa turut sama mahu merasai nikmat yg Allah berikan sepanjang bulan Ramadhan ini. Perssshh ! ad yg da ponteng puasa ke? [bisik bisik je] haha Ok sara sgt bertenaga hari ini.. ^^

Hati kecil ini still suram dan tidak bercahaya. Semangat raya masih diawang awangan. Tidak kesampaian utk sara mengapainya. Terlalu tinggi dan semakin meninggi, ia seakan akan mentertawakan sara. Hooo? benarkah? Sebenarnya semangat utk beraya thn ini berkurangan, tidak seperti thn thn yg lepas. Sgt Sgt bersemangat mahu beraya. Haishh, sara tiada jwpan yg pasti. =,="

Minggu ini, 18/8/11 dugaan Allah dtg lg. Allah lebih sygkan keluaga sara, dgn dugaan yg dtg kami sekeluarga ttp sbr menghadapinya. Alhamdulillah, syukur along sara xda ap ap setelah mengalami kemalangan kecil di hadapan tempat kerjanya. Kereta along sara remuk dibahagian depan, agak teruk juga, Allah telah lindungi along sara dr kecederaan. Kereta, sudah dihantar ke bengkel, dan segala urusan sudah selesai diuruskan. kereta pon hampir siap dibaiki, agak cepat. Dptlah along sara balik beraya di kg. 


Manisnye apabila kita bersabar. Allah, akan memberikan kita nikmatnya nt. SubhanaAllah, Walhamdulillah, Walailahaillallah, Allahuakhbar. Senantiasalah kita memuji muji Allah, pencipta kita. ^^ byk manfaatnye nt. Semakin pantas masa berlalu, sedar tidak sedar kita berada dimlm 10 mlm terakhir ramadhan. Yakni, Lailatul Qadar, So persiapkan lah diri korg skrg. Sama samalah kita mencari ganjarannye. ^^

Diri sara kurang sihat dr smlm, masalah dalaman berlaku.. hoho [ad yg phm x] ^^ Agak sedih sekali. harap tidak berpanjangan la kn? Umm, walaupon tanpa baju raya baru walaupon byk pasang kain yg sara ad, tetapi sara xda mood nk berbaju raya baru. Kerna masih ad baju baru didlm almari yg masih belum disentuh oleh jari jemari ini.. hehe Diri ini tidak cemburi sama adek yg sudah siap 2 pasang baju rayanye, along dgn 3 pasang baju rayanye. Sedangkan daku? hehe xelok membazir, kn?

:: counting days nk raya, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1....[hari lg] Raya.. hoho Semangat disini shaja, dlm hati hanya Allah shja yg mengetahuinya.. ^^ Salam menyambut lebaran, shbat shbat yg mahu pulang beraya, berhati hati ya.. Ingat lah insan yg tersyg. owhhh, jgn maen mercun, kn da ad yg hilang jari [tgk berita] ^^ ::

18 kuntum bunga Rose utk Sara ! ^^:

Abe Goreng said...

Hehe.kire ok la tu dah ad baju raye w,pon tak berapa baru pasal dok dlm almari, yang abe ni lgsg xcarik lg. Slalunye laki sng, pergi je jln TAR bersepah la.HAHAH.

tomatokering :) said...

nasib baik along sara takde pape :)

waa same lah mood tk de lg ni .. puasa dulu btol3 . ngeee ;p

cik zaza said...

baju raye kaler apa?nak survey ni sbb tak beli baju raye lg.hihi

Umie Artoqiemie said...

ok, kite x main mercun..

SimplySeoul said...

samalah sara, semangat raya makin tahun makin kurang. Mungkin sebab dah berumur kan? Kenapa dulu rasa mcm suka sgt bila raya....

Shamsuddin Amin said...

sabar juga separuh dri iman... ^^

akoo pae said...

huu sabar ye..
Allah uji tande Allah syg.
=)

sara zainol said...

Abe : hehe, xnak membazir je.. umm lelaki mlm raya pon boley shopping lg kn?

tomato : ye selamat.. :)
ehh sama la kita ek? hehe

cik zaza : warna warni.. :)

umie : good girl :)

sara zainol said...

simplyseoul : ntah la wak.. thn lepas rasa cam xsbr sbr je nk raya. umm

shamsuddin : ye.. benar :)

akoo : ngah sabar.. :)

Saiazuan said...

slmt brpuasa hari ke 21.. huhu

aiEz said...

sabar ye dugaan yg mendatang...moga dipermudahkan segala urusan,insyaAllah..:)

pengemis Cinta~ said...

salam;)

selamat berpuasa, pc tak nak raya boley?tak puas lagi berpuasa.ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna agar dapat kulalui dengan sempurna..*tiba-tiba mood nyanyi..;)hehe

Awan said...

sabar separuh drpd iman

alif haris said...

sabar lah dgn dugaan2 tu ye ..
innaAllaha ma'assobirin ..

syrupmasin said...

sabar2.. :D

sara zainol said...

saiazuan : hehe ye.. selamat jgk :)

aiez : ye thanks.. sbr itu indah :) aminn

pengemis cinta : xnak raya? boley? nk posa lebih? boley? nt kita wat posa 6 plak ek?

awan : ye. sabar sabar

alif : ye.. senantiasa :)

syrupmasin : ye.. sabar :)

h.a.n.g.g.o.k.b.a.s.i said...

same2 bersabar sara.. ><

sara zainol said...

fendi : ye.. sedang bersabar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...