Assalamualaikum..


Hye Liar, Listen this !

Stop lying to yourself ! To lie to someone else you have to start by lying to yourself. Sebelum ak berceloteh panjang, izinkan ak mengemukakan beberapa soalan yg ingin ak ungkapkan. Kamu, kenapa perlu menipu diri kamu kpd org lain di laman sosial? Perlu ke kamu buat begitu? Apa faedah yg kamu dpt dr penipuan kamu itu? Bahagiakah kamu dgn penipuan yg telah kamu lakukn ini?

Maaf, ak hanya ingin meluahkn rasa ketidakpuasan hati ak disini. Ak tidak tujukan kepada sesiapa pon. "SIAPA YG MAKAN CILI DIA LAH YG TERASA PEDASNYA" . Bagi ak tidak perlulah kamu menipu siapa diri kamu. Tidak penat ke kamu mencari gambar "ORG LAIN" yg cantik  / handsome di MR.GOOGLE dan letakkan nye sebagai profile picture kamu di laman sosial? Kamu tahu x perbuatan kamu tu salah? Pernahkah kamu terfikir, Andai suatu hari nanti semua "PEMBOHONGAN" kamu terbongkar? Tidak takotkah kamu? Apakah reaksi kamu?  ~ kamu fikirkanlah sendiri sebab dan akibatnye ~


Life is not that difficult and neither is telling the truth! Berterus terang itu jln yg terbaik. usah berbohong. Bg ak pembohangan itu amat menyakitkn. Kamu pernah tgk cerita "PINOCCIO"? Kamu mahu x jd seperti dia, setiap kali dia cuba menipu hidungnya semakin panjang. Mahu?

Harapan ak, kamu akan berubah. Sedarlah. Ak sedih melihat kamu begitu. Berhentilah sebelum ianya terlambat. Ak pon tidak snggup untuk berbohong di laman sosial. Jln yg ak lakukn dgn tidak meletakkn picxa ak di situ. Biarpun ad  yg bertnya. Jwapan ak, pixca tgk penting kerna ak tdk cantik :)

PESANAN AK KEPADA KAMU: 

8 kuntum bunga Rose utk Sara ! ^^:

Han$ Xy said...

berbohong itu tandenya ke arah menjadi munafik....~~

sara zainol said...

ye.. ke arah munafik.. thank kerna ingatkn sara :)

Ym.Bundle said...

kat facebook aku gambar ori aku tau..hehehe..memang la nampak ensem skit,tu yang slalu guna pic profile gambar lain je..wakakakka...

Awan said...

yup agk stuju ngn statement sara

sara zainol said...

Ym.Bundle : heheh iye ke? bkn letak pic arsenal? kn? hensome sgt2 la tu.. heee :D

Awan : thank ye :)

Ym.Bundle said...

arsenal apa plak wei..tu barcelona la..ekekeke..

Anis Izzati said...

Ym.bundle : hahah.. barcelona ek? heheh nmpak sgt kantoi.. :P bendera ngra luar sori la.. xhafal

sara zainol said...

Ym.bindle : malunya.. salah la plak teka bendera. adoii pas ni kena hafallah nama2 bendera setieap negara. :D

Anis : mmg kantoi la.. hahah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...