Assalamualaikum..


Shhhh , Korg !
Pernah dgr ke lomography camera tu ap? hehe Pernah dgr ? ok bagus.. Ap xpernah dgr ? Umm meh sini nk berceloteh.. hehe Ok nama asal lomography camera ni telah diilhamkn oleh ' Bekas optik pengilang LOMO PLC Saint Petersburg, rusia'. Hal ini kerana, LOMO camera ni akan membuat seseorg itu perpesona dgn keunikannya, colourful camera, dan imej pixcanya yg kabur it mean 'blurry'.

Serious ok,lau korg tgk 100% ak yakin korg akan FALL IN LOVE WITH LOMO ni. Mmg cair habis la korg bila tgk LOMO ni. For me and my sweet sis, Anis zatie mmg da gila ngan LOMO ni. Sgt Gila ok ! haha Why? Bcoz LOMO ni unik (rupa camera tu) , Comell (kecik je bntk lomo tu) , and Hasil pixca dia mmg awesome la ak ckp. Tp xmemiliki lg. hee ( Bajet kurang laa)

LOMO camera nie ad byk jenis. Antaranya 'Diana Mini' , 'Diana F+ ' , 'Fisheye' , 'Lomo LCA+' , 'Lomo Lubitel 166+' and blah blah.. Byk lg le. Skrgkn ramai kot yg gile abik pixca. So peratusan tok korg nk beli DSLR camera mmg tinggi la kn? DSLR mmg telah mnjadi trend skrg. Da xkisah da harga DSLR yg mahal tu. janji ak dpt  (gurau je) hehe. Well, bg yg mahu camera yg murah, tersgt menarik, menyeronokkan dan paling penting xda bakat menjadi fotografi ( xpandai la, bakat tu ad) hehe.. Jawapan ak kpd korg, belilah LOMO camera ni. Jd promoter jap.. ^^,

Jom usha Lomograph camera ni. Ak letak pixca LOMO camera 'Diana' je ok? 



Hasil pixca LOMO camera ni !!


5 kuntum bunga Rose utk Sara ! ^^:

cik zaza said...

memang saiz kamera ni kecik eh?macam comel je.hihi..tapi bila dah ramai sangat ada minat yg sama macam tak best pulak.

ZWAN SABRI said...

Sebelom ni ada jugak baca info pasai camera ni.. klaw bole nak satuu.. HUHU

MySuaraBlog: Blog Pilihan : Bila Anak Nogori Celoteh

sara zainol said...

cik zaza : kemera ni mmg kecik je.. comeii kot hehe bg sy lg rmai ad minat yg sama boley la dikongsikn bersama kn?

zwan sabri : nk satu? jom kita p beli la jgk.. hehe

aiman fanboy k-pop said...

saya tak mampu nak beli sumew nih...kak sara belanja la yew????

sara zainol said...

Aiman fanboy kpop: nak kak sara belanja? adoii abes la duit? adek pon nk, aiman pon nk.. haha :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...